Pièce Unique


Herstoffering en etherische olie

Stofferen van meubelen

Pièce Unique staat voor het stofferen van zitmeubels.

We hebben verschillende formules:

  • Uw eigen oude favoriete zetel wordt door ons vakkundig gerestaureerd en vervolgens gestoffeerd met een stof naar je keuze.
  • Maar we hebben ook een hele verzameling van oude zetels die nog dienen gestoffeerd te worden. Het zijn allemaal karakter-exemplaren die we op brocante-markten kochten en die wachten op een nieuwe eigenaar. Dit natuurlijk in een stof die jij kiest. Neem gerust een kijkje in de foto’s.
  • Er kunnen ook nieuwe modellen gemaakt worden zoals het Expo '58-zeteltje, een fijne opa-fauteuil, zitbanken, poefkes, etc. Hierbij starten we met een ontwerp dat je zelf aangeeft.
  • De nieuwe stofcreaties. Hier gaan we omgekeerd te werk. Want hier geeft u ons een emotioneel waardevolle stof, vb Gobelin van de oma, doopkleedje, huwelijksjurk,… en wij maken er een uniek zitmeubel van.
Deco-zetels voorDeco-zetels naStoelen bib Wachtebeke voorStoelen bib Wachtebeke na

Ook onze stoffen, de stoffeermaterialen en de werkmethode zijn ‘Pièce Unique’!
Weet dat onze “zeer uitgebreide stoffen-collectie” een bewust ecologisch en sociaal-economisch verantwoord aanbod is. Dus gebruiken we enkel sterke goede meubelstoffen die in Europa geweven zijn! We hebben heel wat weefsels uit België (oa uit Gent), maar ook het zeer mooie bio-linnen (onder bio-garantie verbouwd in Frankrijk en geweven in West-Vlaanderen), verder heel wat keuze uit prachtige Duitse en Italiaanse designweefsels, zeer gracieuze 100 % wollen stoffen met landelijke prints uit Engeland,…
Allen dus zeer ver weg van het schrijnende klassieke Bangladesh-verhaal uit de textielindustrie! Ja, wij dragen een duurzaam ecologisch gedachtegoed zeer diep in ons hart en handelen!
Waar het kan geven wij de stoelen en zetels een ergonomische zitting zodat hij naast een mooi zitmeubel; vooral een zeer goede zit-kwaliteit heeft! Als jou zitmeubel afgewerkt is, heb je dus een volledig nieuw en exclusief exemplaar dat helemaal in orde is, en nog tientallen jaren de favoriet in huis zal zijn.
Jouw eigen Pièce Unique!

Tenslotte geven we ook graag fijne workshops. Hier wordt er op één of een halve dag een poefke, zitkruk, kinderzitje, badkamer- of keuken-stoeltje gemaakt en gestoffeerd. De cursisten kiezen hierbij zelf de vorm van het meubeltje en de stof. Een geslaagde activiteit voor zowel een verjaardagsfeestje als voor verenigingen die graag iets creatiefs aanbieden.

Bergere Louis XV voorBergere Louis XV naMandje Flavie voorMandje Flavie naZetel voorZetel naZetel voorZetel naTakkenstoeltjesExpo '58Kapperstoelendriehoekige Louis XVI