Pièce Unique


Herstoffering en etherische olie

Als liefhebber van charmante, kwalitatieve en exclusieve zitmeubelen heb ik door de jaren heen een prachtige zetelcollectie opgebouwd waaruit u pronkstukken kan kiezen.
Sommige exemplaren zijn reeds gestoffeerd en kunnen zo aangekocht worden. Enkele staan in hun witte dacron-pakje te wachten op de eindstof door u te kiezen. Anderen zijn nog in de originele oude staat, zodat je bij hen uiteraard naast de stof ook nog de zithoogte, vorm,… kan bepalen.
Weet dat iedere zetel een verhaal heeft dat ik graag met u deel!

Ook kunnen de originele en niet gestoffeerde karakter-exemplaren tevens gebruikt worden om etalages te decoreren, voor theatergezelschappen, filmdecors,…
Laat je gerust horen als we jullie hiermee van dienst kunnen zijn.

Weet dat dit aanbod regelmatig wisselt, dus kom af en toe eens een kijkje nemen.

Nieuwe stukken, volledig afgewerkt'Zeer mooie 'replica' van 2 vintage stoeltjes,'
Zeer mooie 'replica' van 2 vintage stoeltjes, waarbij er bewust voor ecologie en duurzaamheid werd gekozen.

De karkas werd in eigen atelier vervaardigd en bestaat uit gerecycleerd hout. Voor de stoffering hebben we volledig gekozen om met duurzame materialen te werken zoals bio-katoen, schuim gemaakt van ricinusolie, recyclage-dacron,... De stof is onze nieuwe zacht-fluwelen stof ‘Ever Green’ die voor 100 % gemaakt wordt uit gerecycleerde petflessen.

Een fijn, tof, sterk en duurzaam kinderstoeltje met zacht fluweel gestoffeerd is het resultaat!

'Mooie kinderzitjes, ecologisch en duurzaam. 'Zeer mooie 'replica' van vintage stoeltjes, waarbij er bewust voor ecologie en duurzaamheid werd gekozen.

De karkas werd in eigen atelier vervaardigd en bestaat uit gerecycleerd hout. Voor de stoffering hebben we volledig gekozen om met duurzame materialen te werken zoals bio-katoen, schuim gemaakt van ricinusolie, recyclage-dacron,...
De stof is onze nieuwe zacht-fluwelen stof ‘Ever Green’ die voor 100 % gemaakt wordt uit gerecycleerde petflessen.

Een fijn, tof, sterk en duurzaam kinderstoeltje met zacht fluweel gestoffeerd is het resultaat!

€ 210 met gratis bijhorend kussen
Pluche poef
Pluche poef
'Nieuw! Toffe TULP poef' Wil je graag een zeer unieke mooie organische poef die zo zacht is dat je hem zou blijven strelen, dan is dit jouw lieveling.
Want we ontwierpen deze tulp-poef tot een organische blad-vorm, en stoffeerden hem met de naturelle Toscaanse Doodle stof. Een stof geweven onder de Italiaanse zon, die sterk, elegant, kleurvast,... maar vooral onweerstaanbaar zacht is!

Indien gewenst kan hij ook in een andere kleur bekomen worden.
En uiteraard maken we er graag bijhorende kussens voor.
'Opa- zetel in naturelle pluche Doodle'
'Opa- zetel in naturelle pluche Doodle'
Bridge - zetel in naturelle pluche DoodleDeze 'opa-fauteuil' streelt niet alle het oog, maar heeft een extreme aaibaarheidsfactor. Dit door zijn eenvoud, en natuurlijk door de prachtige naturelle Doodle-stof. Wat een zalige pluche is, geweven in het zonnige Toscane, en die door haar sterkte en lichtvastheid een geschikte kwaliteit heeft voor stofferingen. Deze zeer mooie zetel is een exemplaar van 1920 dat we volledig stoffeerden met het originele verenbed, waardoor hij naast zijn naturelle schoonte ook een perfecte zitkwaliteit heeft.

€ 410 met bijhorend kussen
Collectie groene poefjes
Collectie groene poefjes
Collectie groene poefjesDeze 'groene' collectie bestaat uit 4 poefjes:

* een klein ovalen zitje in groene vilt met bolle pootjes. € 30

* een licht groen stevig bloemen-zitje met conische beukenhouten pootjes. € 40

* een origineel vintage voetenbankje met donker groene Doodle-stof. € 55

* een hoger 3 potig aangenaam bijzet-zit, eveneens in Doddle-stof en met elegante lange conische poten. € 60

Indien gewenst kunnen er overal bijpassend kussens bij gemaakt worden.
Elegante linnen zit-krukjes
Deze zitkrukjes met conische slanke poten in beukenhout, en gestoffeerd met 100 % ecologisch linnen van het West-Vlaamse Libeco zijn een elegante bijzet als je graag snel een extra zitje wenst. Hoogte: 50 cm.

€ 70 / zitkruk
Elegante linnen zit-krukjesDeze zitkrukjes met conische slanke poten in beukenhout, en gestoffeerd met 100 % ecologisch linnen van het West-Vlaamse Libeco zijn een elegante bijzet als je graag snel een extra zitje wenst. Hoogte: 50 cm.
Grote mooie Design - poef met bijpassend kussen.
Grote mooie Design - poef met bijpassend kussen.
Grote mooie Design - poef met bijpassend kussenVoor wie een zeer mooie grote stevige 'Design - Poef' zoekt, gestoffeerd met de prachtige Belgische stof van 'Designs of the Time' genaamd Misu, is dit het unieke exemplaar.
Deze Misu-stof is een zeer mooie fijn geweven meubelstof met natuurlijke garen van 50% katoen en 50% jute. Ze heeft een ingeweven bloem-design dat je goed kan zien en voelen. De stof is zo geverfd dat ze licht & donker effect combineert, wat juist zo mooi en naturel oogt.
De poef heeft 60 cm doorsnede en is 42 cm hoog.

Het bijpassend kussen is 40 cm / 40 cm.

Prijs poef € 140
Prijs kussen € 55
Linnen meditatie-kussen 'Zafu'
Linnen meditatie-kussen 'Zafu'Zeer mooie meditatie-zitjes, of Zafu genaamd vervaardigd in 100 % Belgisch linnen.
Als antwoord op de vele aangeboden Zafu's met allen het schrijnende Bangladesh-verhaal, hebben we voor jullie deze Zafu's vervaardigd in een 100 % linnen stof die in West Vlaanderen geweven werd. De zafu's zijn gevuld met biologisch spelt, en kunnen indien nodig steeds bijgevuld worden.

Prijs € 75

Indien gewenst kunnen er overal bijpassend kussens bij gemaakt worden.
Kussens € 38

Louis XV met Doodle-stof
Louis XV met Doodle-stof
Louis XV met Doodle-stofDit zeer romantische Louis XV stoeltje vervaardigd in de jaren '50 werd volledig gerestaureerd en opnieuw gestoffeerd.
De originele schildering hebben we gelaten daar dat nu net het karakter geeft. Maar we zorgden wel voor een ergonomische zitting zodat dit niet alleen een zeer mooi ogend stoeltje is, maar dat het vooral ook een zeer goede zitkwaliteit heeft. Voor de stof kozen we (net zoals bij de vintage drie-zit, etc) voor de Toscaanse Doodle-stof.

Indien gewenst met twee bijpassende Etnische kussens van 40 cm / 40 cm.

Prijs Etnische kussens € 38 / stuk
Louis XV met hedendaagse Gobelin - stof
Louis XV met hedendaagse Gobelin - stof
Louis XV met hedendaagse Gobelin - stofEen stoer Louis XV stoeltje vervaardigd in de jaren '50 dat volledig gerestaureerd en opnieuw gestoffeerd werd met een hedendaagse Gobelin-stof geweven in België.
Ook hier zorgden we voor een ergonomische zitting zodat dit niet alleen een zeer mooi ogend stoeltje is, maar dat het vooral ook een zeer goede zitkwaliteit heeft.
Hierbij hoort ook een gratis kussen van 40 cm / 40 cm in dezelfde Gobelin-stof.
Prachtige vintage driezit vervaardigd in het expo-jaar 1958
Prachtige vintage driezit vervaardigd in het expo-jaar 1958. Deze prachtige vintage driezit vervaardigd in het expo-jaar 1958 is een uniek exemplaar! We hebben hem volledig ontmanteld tot op de schone beuken-houten karkas (we delen hiervan graag de foto's en documentatie van) en hem dan in alle glorie terug gestoffeerd met de originele veren, jute singels en onze Toscaanse Doodle-stof. We kozen voor deze blauwe kleur waarin hij oorspronkelijk gestoffeerd was.
Dit maakt dat hij naast zijn zeer unieke en mooie vintage-look ook een perfecte zitkwaliteit heeft.

Takkepoot-poefjes
Onze ondertussen 'zeer gekende en geliefde 'Takkepoot - Poefjes'.
Speciaal voor deze winter gestoffeerd met de Toscaanse Doodle-stof. Wat een combinatie is tussen pluche en bouclé, dus zeer zacht, zeer aangenaam, kleurvast, grote aaibaarheid, beschikbaar in 12 kleuren, Italiaanse perfectie.
Indien gewenst met een bijpassend kussen van 40 cm / 40 cm.
Takkepoot-poefjes
Takkepoot-poefjesOnze ondertussen 'zeer gekende en geliefde Takkepoot - Poefjes'.
Speciaal voor deze winter gestoffeerd met de Toscaanse Doodle-stof. Wat een combinatie is tussen pluche en bouclé, dus zeer zacht, zeer aangenaam, kleurvast, grote aaibaarheid, beschikbaar in 12 kleuren, Italiaanse perfectie.
Indien gewenst met een bijpassend kussen van 40 cm / 40 cm.

Prijs Takkepoot-poefjes € 65
Prijs Bijhorende kussens € 38

Nog volledig te stofferen stukken

Originele Bridge Chair in roze fluweel
Een prachtig origineel bridge stoeltje in roze fluweel met zware gebruikssporen, maar nog zeer goed als decoratie-item, of als stoffeer-item. Want wij stofferen dit stoeltje uit 1920-1930 met veel plezier voor jullie.

€ 90 / stoel in originele staat
€ 140 / stoel volledig ontmanteld en gestoffeerd met stof naar keuze. (prijs all-in, excl. stof)
Originele Bridge Chair in roze fluweelEen prachtig origineel bridge stoeltje in roze fluweel met zware gebruikssporen, maar nog zeer goed als decoratie-item, of als stoffeer-item. Want wij stofferen dit stoeltje uit 1920-1930 met veel plezier voor jullie.

€ 90 / stoel in originele staat
€ 140 / stoel volledig ontmanteld en gestoffeerd met stof naar keuze. (prijs all-in, excl. stof)
Twee leuke Bridge fauteuils, jaren ’50
Twee fijne niet te zware arm fauteuils die zowel zo nog mogen gebruikt worden, maar toch best gestoffeerd kunnen worden. Ze worden dan volledig ontmanteld en voorzien van een ergonomische zitting. Kijk ook vooral eens naar de zeer mooie armleuningen die meteen ook de poten zijn.

€ 220 / zetel in originele staat
€ 380 / zetel volledig ontmanteld en gestoffeerd met stof naar keuze. (prijs all-in, excl. stof)
Twee leuke Bridge fauteuils, jaren ’50Twee fijne niet te zware arm fauteuils die zowel zo nog mogen gebruikt worden, maar toch best gestoffeerd kunnen worden. Ze worden dan volledig ontmanteld en voorzien van een ergonomische zitting. Kijk ook vooral eens naar de zeer mooie armleuningen die meteen ook de poten zijn.

€ 220 / zetel in originele staat
€ 380 / zetel volledig ontmanteld en gestoffeerd met stof naar keuze. (prijs all-in, excl. stof)